Light παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μία light συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για μετά το φαγοπότι του Πάσχα...
Θα χρειαστείτε:
Για τον κιμά
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
800 γρ. κιμά γαλοπούλας
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα, light
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
100 γρ. τυρί light
Για τα σπαγγέτι
500 γρ. bucatini, ολικής άλεσης
αλάτι
Για τη σύνθεση
200 γρ. τυρί light
πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 αβγό, μεσαίο
1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com