Σοκολατάκια με σύκα από τον Άκη Πετρετζίκη
Σοκολατάκια με σύκα από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
130 γρ. σύκα, αποξηραμένα, χωρίς κοτσάνι
20 γρ. κονιάκ
200 γρ. μάρτζιπαν (αμυγδαλόπαστα)
15 γρ. καρύδια
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
20 γρ. τρούφα σοκολάτας
Σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς, βάζουμε τα σύκα, το κονιάκ, αφαιρούμε όλο τον αέρα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να μουλιάσουν. Αν είναι πολύ ξερά τα σύκα τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαιράκι για να απορροφήσει πιο εύκολα το κονιάκ.
Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη για ζαχαρόπαστα μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
Διάβασε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com