Κουλούρια Θεσσαλονίκης από τον Άκη Πετρετζίκη
Κουλούρι Θεσσαλονίκης από τον Άκη Πτερετζίκη. Φτιάξτε μόνοι σας τα αγαπημένα, τραγανά, φρέσκα και καλοψημένα κουλούρια Θεσσαλονίκης!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
150 γρ. αλεύρι σκληρό
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
7 1/2 γρ. αλάτι
35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
275-300 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
16 γρ. μαγιά ξηρή
Για την επικάλυψη
200 γρ. σουσάμι
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. νερό, χλιαρό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com