Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ροδάκινο από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!
Για τη βάση
100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
2 κ.σ. μέλι
Για την κρέμα
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
450 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. μέλι
75 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το ζελέ ροδάκινο
4 φέτες ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
100 γρ. σιρόπι, από την κομπόστα
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com