Μυδοπίλαφο από τον Άκη Πετρετζίκη!
Για να μυρίσει η κουζίνα σας θάλασσα και... καλοκαίρι!
Θα χρειαστείτε:
300 γρ. μύδια, με το κέλυφος, καθαρισμένα
300 γρ. μύδια, την ψίχα τους, φρέσκια καθαρισμένη
1 κρεμμύδι, μεγάλο
1 σκ. σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κρασί λευκό
300 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 κύβο λαχανικών, διαλυμένο σε 1.200 γρ. βραστό νερό
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1/2 λεμόνι, σε φέτες
1 κ.σ. άνηθο
πιπέρι , φρέσκο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com