Galette με μήλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Galette με μήλα από τον Άκη Πετρετζίκη! Γλυκιά, σπιτική συνταγή για την ανοιχτή γαλλική τάρτα με κόκκινα μήλα και τραγανή βουτυρένια ζύμη!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
190 γρ. αλεύρι μαλακό
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
30 γρ. νερό
Για τη γέμιση
2 μήλα κόκκινα
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. αλεύρι μαλακό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα
100 γρ. dulce de leche
παγωτό βανίλια
φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com