Αθερίνα τηγανητή από τον Άκη Πετρετζίκη
Αθερίνα τηγανητή από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
1 κιλό αθερίνα
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
150 αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
300 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
3 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
1 κ.γ. μπούκοβο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
λάιμ, σε φέτες
επλένουμε πολύ καλά την αθερίνα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, αλάτι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Διαβάστε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com