Cheesecake καρπούζι από τον Άκη Πετρετζίκη
Cheesecake καρπούζι από τον Άκη Πετρετζίκη! Μια καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη βάση μπισκότου
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. μπισκότα βρόμης
Για την κρέμα cheesecake
500 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα καρπουζιού
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
300 γρ. καρπούζι, ώριμο, πολτοποιημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
Για τη συναρμολόγηση
400 γρ. καρπούζι, ώριμο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com