Γλυκό με σορμπέ ακτινίδιο-πεπόνι από τον Άκη Πετρετζίκη
Γλυκό με σορμπέ ακτινίδιο-πεπόνι από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ένα παγωμένο γλυκό με βάση από ξηρούς καρπούς, sorbet από φρούτα και επικάλυψη γιαουρτιού!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
ια το σορμπέ
6 ακτινίδια
350 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. νερό
1/3 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τη βάση
80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ωμά
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
60 γρ. χουρμάδες, αποξηραμένοι, χωρίς κουκούτσι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. μέλι
Για την επικάλυψη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. κρέμα καρύδας
50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
1 ακτινίδιο, κομμένο σε φέτες
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com