Ζαμπονοτυροψωμάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Ζαμπονοτυροψωμάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
330 ml μπίρα, ξανθιά
50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ζύμωμα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ την μπίρα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το μπέικιν πάουντερ, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com