Παρφέ με καρύδα και σάλτσα κόκκινων φρούτων από τον Άκη Πετρετζίκη
Παρφέ με καρύδα και σάλτσα κόκκινων φρούτων από τον Άκη Πετρετζίκη. Εύκολη συνταγή για αφράτο semifreddo καρύδας με σάλτσα φρούτων του δάσους!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το παρφέ
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. νερό
4 κρόκους, από μεσαία αυγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. ινδοκάρυδο
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα, κρύα
Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων
300 γρ. φρούτα του δάσους, κτψ.
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. νερό
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
Για το σερβίρισμα
καρύδα, σε flakes
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com