Χούμους με παντζάρι από τον Άκη Πετρετζίκη
Χούμους με παντζάρι από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια εύκολη συνταγή για ένα διαφορετικό χούμους που θα εντυπωσιάσει με το χρώμα του στο τραπέζι σας!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
250 γρ. ρεβίθια, χωρίς φλοιό, άβραστα
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 λίτρο νερό
300 γρ. παντζάρια, βρασμένα
150 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια (ανάλογα την προτίμησή μας)
1/2 σκ. σκόρδο, προαιρετικά
100 γρ. ταχίνι
1 κ.γ. κοφτό κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
τορτίγιες, για το σερβίρισμα
θυμάρι, για το σερβίρισμα
σουσάμι, για το σερβίρισμα
σουσάμι, μαύρο, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com