Trifle με λεμόνι και μαρέγκα από τον Άκη Πετρετζίκη
Με αυτό το γλυκό οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν.
Θα χρειαστείτε
Για την κρέμα λεμονιού
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 3 λεμόνια
6 αυγά, μεσαία
300 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κυβάκια
Για την ελβετική μαρέγκα
150 γρ. ασπράδια
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
κέικ
Δείτε τη συνταγή στο akispetretzikis.com