Κις με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα υπέροχο φαγητό που μπορείς να το δοκιμάσεις όλες τις ώρες της ημέρας.
Θα χρειαστείτε
Για τη βάση
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
230 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κομμάτια
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
40 γρ. νερό
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κρεμμύδι
250 γρ. σπανάκι baby
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
380 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 αυγά, μεσαία
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
380 γρ. κατσικίσιο τυρί
Δείτε τη συνταγή στο akispetretzikis.com