Βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα (Vichyssoise) από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μία υπέροχη βελουτέ σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!
Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!
Θα χρειαστείτε:
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. πράσα, το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. πατάτες
50 γρ. κρασί λευκό
1300 γρ. ζωμό λαχανικών
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
150 γρ. μπέικον
2 πράσα
200 ml ηλιέλαιο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
ψωμί
1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com