Αντελίνα Βαρθακούρη: Μες στο καταχείμωνο έφτιαξε γεμιστά και έδωσε την τέλεια συνταγή!
Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να φας γεμιστά μέσα στο καταχείμωνο; Η Αντελίνα Βαρθακούρη πάντως δεν πάει ούτε με τον καιρό ούτε με τα τερτίπια του και έφτιαξε ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό που όμως είχε επιθυμήσει και ήθελε να γευτεί.
Ο λόγος για τα γεμιστά που η ίδια καυχιέται πως τα φτιάχνει τέλεια. Και δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην την πιστέψουμε. Άλλωστε, η όμορφη παρουσιάστρια έχει ήδη καταφέρει να διαδώσει τις μοναδικές ιδιότητές της στην κουζίνα.
«Αν και δεν είναι χειμωνιάτικο φαγητό, μετά από αρκετό κρέας, πεθύμησα γεμιστά. Εσείς πώς φτιάχνετε τη γέμιση; Τζακάκι, κρασάκι, κουβεντούλα και λίγα καλά γεμιστά κάνουν τη μέρα πιο νόστιμη», σχολίασε η παρουσιάστρια δίνοντάς μας συγχρόνως και τη συνταγή της για τα πιο νόστιμα γεμιστά, ένα πιάτο στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Δείτε τι θα χρειαστείτε αν ακολουθήσετε βήμα βήμα τη συνταγή της:
Για τη γέμιση:
Χυμός φρέσκιας ντομάτας
Πελτές
Κρεμμύδι μπόλικο
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Καρότο
Μελιτζάνα
Κολοκύθι
Πιπεριά Φλωρίνης
Μαϊντανός
Δυόσμος φρέσκος
Δυόσμος αποξηραμένος
Λίγος βασιλικός αποξηραμένος
Αλάτι.
Πιπέρι
Ζάχαρή (λίγη)
Τα τιπς για ένα τέλειο αποτέλεσμα:
- Οι ντομάτες που μου αρέσουν αυτή την εποχή είναι από τις Κεχριές χωρίς ορμόνες.
- Τις πατάτες πριν της βάλω τις βράζω σε αλατισμένο νερό και μετά τις βάζω σε ένα μπολ με φρέσκια ντομάτα να την πιούν.
- Στο τελείωμα βάζω πάντα τριμμένη φρυγανιά.
Δείτε παρακάτω βήμα βήμα την προετοιμασία του συγκεκριμένου παραδοσιακού φαγητού: