Μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη
Μοσχαρίσιο ribeye με γλυκόξινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ένα ζουμερό μοσχαρίσιο steak και σερβίρετε με γλυκόξινη σος και λαχανικά!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τις μπριζόλες
3 κιλά μοσχάρι, ribeye
αλάτι
πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο
2-3 κλ. θυμάρι
2-3 κλ. δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. βούτυρο
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 πρέζα μπούκοβο
100 γρ. κρέμα βαλσάμικο
400 γρ. καρότα
αλάτι
πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
Θυμάρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com