Γκιοζλεμές με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία υπέροχη συνταγή για την παραδοσιακή τούρκικη πίτα Γκιοζλεμέ με λεπτό χειροποίητο φύλλο που ψήνεται στο τηγάνι μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά είναι:
Για τη ζύμη
250 γρ. νερό
½ κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
8 γρ. μαγιά ξηρή
350 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το ταψι και τον πάγκο
150 γρ. καλαμποκάλευρο
40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
10 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
150 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο, καυτερό
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
πιπέρι
300 γρ. μπούτι κοτόπουλου, ψημένο
Για το τηγάνισμα
40 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
θυμάρι, φρεσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com