Ραφιόλια με πλιγούρι και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Ραφιόλια με πλιγούρι και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη. Η κρητική εκδοχή των ιταλικών ραβίολι σε μια συνταγή για πιτάκια με πληγούρι και φέτα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
440 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το λάδωμα του μπολ
10 γρ. αλάτι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
250 γρ. νερό
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ. πλιγούρι
150 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα
50 γρ. τυρί κρέμα
Για τη σύνθεση
αλεύρι γ.ο.χ.
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
500 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com