Χανιώτικα καλτσούνια στο τηγάνι από τον Άκη Πετρετζίκη
Χανιώτικα καλτσούνια στο τηγάνι από τον Άκη Πετρετζίκη. Συνταγή για καλτσούνια με σπιτική ζύμη και γέμιση από ανθότυρο και ξινομυζήθρα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
150 γρ. νερό
60 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. αλάτι
400 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για τον πάγκο
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
300 γρ. ανθότυρο, ή τυρομάλαμα
100 γρ. ξινομυζήθρα
αλάτι
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
Για το σερβίρισμα
μέλι
σουσάμι, καβουρδισμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com