Taste

Πεϊνιρλί χατσαπούρι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Η συνταγή για το ζυμάρι έρχεται από την Γεωργία και κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μεταξύ των καλοφαγάδων. 

Θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη

130 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου

5 γρ. μαγιά ξηρή

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα 2 κ.σ. για τον πάγκο

8 γρ. αλάτι

1 αυγό, μεσαίο

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο, (για το μπολ)

Για τη σύνθεση

200 γρ. φέτα, τριμμένη

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

1 κρόκο, από μεσαίο αυγό

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved