Πεϊνιρλί χατσαπούρι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Η συνταγή για το ζυμάρι έρχεται από την Γεωργία και κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μεταξύ των καλοφαγάδων.
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη
130 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
5 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα 2 κ.σ. για τον πάγκο
8 γρ. αλάτι
1 αυγό, μεσαίο
50 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο, (για το μπολ)
Για τη σύνθεση
200 γρ. φέτα, τριμμένη
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com