Φοκάτσια από τον Άκη Πετρετζίκη!
Απίθανη φοκάτσια σε μία πολύ εύκολη εκδοχή της που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Θα χρειαστείτε:
Για το προζύμι
100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ. νερό, χλιαρό (περίπου 35°C)
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
8 γρ. μαγιά ξηρή
Για τη ζύμη
380 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
260 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
25 γρ. ελαιόλαδο, + 40 γρ. έξτρα για το ταψί
20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
Για τη σύνθεση
1 κ.γ. ανθό αλατιού
2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
Για το σερβίρισμα
πέστο βασιλικού
ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
μοτσαρέλα
σαλάμι αέρος
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com