Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, καραμελωμένα αμύγδαλα και πέστο δυόσμου από τον Άκη Πετρετζίκη
Ξεφύγετε από τις κλασικές, βαρετές σαλάτες, φτιάχνοντας αυτή τη σαλάτα με ψητά ροδάκινα, καραμελωμένα αμύγδαλα και πέστο δυόσμου, όπως ο Άκης Πετρετζίκης. Ιδανική για το καλοκαίρι!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το πέστο δυόσμου
150 γρ. ελαιόλαδο
1/2 σκ. σκόρδο
70 γρ. κάσιους, ψημένα και αλατισμένα
πιπέρι
30 γρ. φύλλα δυόσμου
30 γρ. φύλλα βασιλικού
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
200 γρ. αμύγδαλα, ψημένα
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τα ψητά ροδάκινα
2 ροδάκινα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
150 γρ. σαλάτα mix
1 καρότο
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com