Κριθαράκι με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε το πιο νόστιμο κριθαράκι με γαρίδες και απογειώστε το προσθέτοντας κρόκο Κοζάνης, όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Εύκολο, καλοκαιρινό και άκρως γευστικό!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1 κιλό γαρίδες, με κέλυφος
1.500 γρ. νερό
6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
3 στικ σέλερι
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
3 ντομάτες, τριμμένες (500 γρ.)
1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε στήμονες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
½ ματσάκι μαϊντανό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο
1 λεμόνι, σε φέτα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com