Taste

Κριθαράκι με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε το πιο νόστιμο κριθαράκι με γαρίδες και απογειώστε το προσθέτοντας κρόκο Κοζάνης, όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Εύκολο, καλοκαιρινό και άκρως γευστικό!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

500 γρ. κριθαράκι, μέτριο

1 κιλό γαρίδες, με κέλυφος

1.500 γρ. νερό

6-8 κ.σ. ελαιόλαδο

3 στικ σέλερι

2 καρότα

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

3 ντομάτες, τριμμένες (500 γρ.)

1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε στήμονες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

½ ματσάκι μαϊντανό

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο

1 λεμόνι, σε φέτα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved