Πεντανόστιμη στριφτή μανιταρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς να φτιάξετε την απόλυτη στριφτή μανιταρόπιτα. Με σπιτικό χωριάτικο φύλλο και γέμιση από 2 είδη μανιταριών, πλιγούρι, φέτα και μυρωδικά μας συστήνει ο Άκης Πετρετζίκης
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη γέμιση
400 γρ. μανιτάρια champignon
400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
2 κρεμμύδια
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. πλιγούρι
2 ντομάτες, τριμμένες
250 γρ. φέτα
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
2 αυγά, μεσαία
αλάτι
πιπέρι
Για τη ζύμη
420 γρ. σκληρό αλεύρι
80 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
5 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
175 γρ. νερό
Για τη σύνθεση
100 γρ. καλαμποκάλευρο
150 γρ. ελαιόλαδο, για το πασπάλισμα των φύλλων και επιπλέον για το ταψί
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com