Galette με πολύχρωμα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη!
Απίθανο πιάτο που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς! Δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη
110 γρ. βούτυρο
190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. αλάτι
35 γρ. σιμιγδάλι
60 γρ. νερό
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
Για τη γέμιση
150 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. κατσικίσιο τυρί
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
1 κιλό παντζάρια, ωμά, πολύχρωμα (κίτρινα, ροζ και κόκκινα, χωρίς τα φύλλα)
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κλ. θυμάρι
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
1 κρόκο, αυγού αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φύλλα βασιλικού
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com