Κις λορέν με σπανάκι και μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη
Η διάσημη γαλλική τάρτα Quiche lorraine σε μια εκδοχή με γέμιση από σπανάκι και μανιτάρια. Με χειροποίητη τραγανή ζύμη και πλούσια κρεμώδη γέμιση μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη βάση
230 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό, μεσαίο
20 γρ. νερό
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
250 γρ. μανιτάρια champignon
250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
2 κ.σ. σχοινόπρασο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. λάδι τρούφας, λευκής
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 αυγά, μεσαία
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com