Πάστα ποντικάκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε την παραδοσιακή συνταγή για τη διάσημη πάστα ποντικάκι, το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, όπως ο Άκης Πετρετζίκης. Με σιροπιασμένο παντεσπάνι, γέμιση από μους σοκολάτας με επικάλυψη σοκολατένιου γλάσου!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το παντεσπάνι
5 αυγά, μεσαία
125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. κακάο, +έξτρα για το ταψί
1 κ.γ. βούτυρο, για το ταψί
2 βανιλίνες
Για το σιρόπι
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. νερό
30 γρ. κονιάκ
Για τη μους σοκολάτας
400 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. κρόκους, από 3 μεσαία αυγά
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. γάλα πλήρες
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σύνθεση
300 γρ. κουβερτούρα
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
60 γρ. γλυκόζη
250 γρ. σαντιγί
100 γρ. τρούφα σοκολάτας
150 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
32 αμύγδαλα φιλέ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com