Taste

Πάστα ποντικάκι από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε την παραδοσιακή συνταγή για τη διάσημη πάστα ποντικάκι, το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, όπως ο Άκης Πετρετζίκης. Με σιροπιασμένο παντεσπάνι, γέμιση από μους σοκολάτας με επικάλυψη σοκολατένιου γλάσου!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για το παντεσπάνι

5 αυγά, μεσαία

125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

30 γρ. κακάο, +έξτρα για το ταψί

1 κ.γ. βούτυρο, για το ταψί

2 βανιλίνες

Για το σιρόπι

200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100 γρ. νερό

30 γρ. κονιάκ

Για τη μους σοκολάτας

400 γρ. κουβερτούρα

60 γρ. κρόκους, από 3 μεσαία αυγά

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150 γρ. γάλα πλήρες

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τη σύνθεση

300 γρ. κουβερτούρα

450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

60 γρ. γλυκόζη

250 γρ. σαντιγί

100 γρ. τρούφα σοκολάτας

150 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

32 αμύγδαλα φιλέ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved