Galette με μήλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Galette με μήλα από τον Άκη Πετρετζίκη
H galette είναι μια ανοιχτή γλυκιά τάρτα που φτιάχνεται στη Γαλλία. Δείτε πώς να τη φτιάξετε με μήλα και τραγανή βουτυρένια ζύμη!
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
Για τη ζύμη
190 γρ. μαλακό αλεύρι
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
30 γρ. νερό
Για τη γέμιση
2 κόκκινα μήλα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μαλακό αλεύρι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα
100 γρ. dulce de leche
παγωτό βανίλια
φύλλα δυόσμου
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com