Ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνδυάστε το αγαπημένο σας σιροπιαστό ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας και θα έχετε το απόλυτο γλυκό! Η τέλεια συνταγή για την πιο gourmet εκδοχή του ραβανί και φτιάξτε τη όπως ο Άκης Πετρετζίκης
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη montée λευκής σοκολάτας
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
50 γρ. γλυκόζη
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
Για το σιρόπι
600 γρ. νερό
650 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 στικ κανέλα
φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
50 γρ. ρούμι, λευκό
Για το ραβανί
3 αυγά, μεσαία
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
1 βανιλίνη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + έξτρα για το ταψί
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
φλούδες πορτοκαλιού
κανέλα, σε σκόνη
φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com