Taste

Ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνδυάστε το αγαπημένο σας σιροπιαστό ραβανί με μοντέ λευκής σοκολάτας και θα έχετε το απόλυτο γλυκό! Η τέλεια συνταγή για την πιο gourmet εκδοχή του ραβανί και φτιάξτε τη όπως ο Άκης Πετρετζίκης

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για τη montée λευκής σοκολάτας

5 γρ. φύλλα ζελατίνης

550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα

50 γρ. γλυκόζη

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

180 γρ. κουβερτούρα λευκή

Για το σιρόπι

600 γρ. νερό

650 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 στικ κανέλα

φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

50 γρ. ρούμι, λευκό

Για το ραβανί

3 αυγά, μεσαία

200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

1 βανιλίνη

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

40 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + έξτρα για το ταψί

170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

βούτυρο, για το ταψί

Για το σερβίρισμα

φλούδες πορτοκαλιού

κανέλα, σε σκόνη

φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved