Εύκολο πανετόνε από τον Άκη Πετρετζίκη
Αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι η πιο εύκολη εκδοχή του αγαπημένου σας ιταλικού γλυκού των Χριστουγέννων. Χωρίς προζύμι και με αρκετά λιγότερο χρόνο αναμονής σε σχέση με το κλασικό πανετόνε.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
70 γρ. ξανθές σταφίδες
20 γρ. φρέσκια μαγιά
100 γρ. νερό, ζεστό
1 κ.γ. μαχλέπι, σε σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού, από ½ πορτοκάλι
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανιλίνη
¼ κ.γ. αλάτι
1 αυγό, μεσαίο
270 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
50 γρ. βούτυρο
70 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
70 γρ. κουβερτούρα
σπορέλαιο, για το μπολ
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
sprinkles, χριστουγεννιάτικα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ