Xριστουγεννιάτικη Σαρλότ με λευκή σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ένα από τα ωραιότερα γλυκά των Χριστουγέννων που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας...
Θα χρειαστείτε:
Για το σιρόπι
300 γρ. γάλα πλήρες
φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 στικ κανέλας
30 γρ. κονιάκ
150 γρ. μέλι
Για τη μους λευκής σοκολάτας
270 γρ. κουβερτούρα λευκή
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
700 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.γ. κανέλα
⅛ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. άχνη ζάχαρη
Για τη σύνθεση
90 γρ. κουβερτούρα λευκή
50-100 γρ. ινδοκάρυδο
30 γρ. σαβαγιάρ, 250 γρ.
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ