Κορμός σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Κορμός σοκολάτας με φρούτα του δάσους από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένας σοκολατένιος κορμός με παντεσπάνι, μους σοκολάτας και φρούτα του δάσους που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στα γιορτινά σας τραπέζια και όχι μόνο!
Για το παντεσπάνι
110 γρ. άχνη ζάχαρη
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά, μεσαία
1 βανιλίνη
40 γρ. κονιάκ
Για τη μους σοκολάτας
300 γρ. κουβερτούρα
130 γρ. γάλα πλήρες
20 γρ. κονιάκ
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη σε σαντιγί
Για τη σύνθεση
50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
50 γρ. σμέουρα (raspberries)
50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
Για το σερβίρισμα
50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
50 γρ. σμέουρα (raspberries)
50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
50 γρ. φραγκοστάφυλα
½ κ.σ. άχνη ζάχαρη
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com