Moelleux σοκολάτας με κάρδαμο και πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη
To moelleux είναι διάσημο γλυκό της Γαλλίας και σημαίνει «μαλακό». Πρόκειται για ατομικά σουφλέ που έχουν συνήθως υγρή σοκολάτα στο εσωτερικό τους. Η συγκεκριμένη εκδοχή από τον Άκη Πετρετζίκη είναι άκρως σοκολατένια και γιορτινή καθώς περιλαμβάνει κάρδαμο και πορτοκάλι
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το crumble κανέλας
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
Για το moelleux
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τις φόρμες
1 κ.γ. κακάο, για τις φόρμες
200 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά, μεσαία
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
φραγκοστάφυλα
άχνη ζάχαρη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com