Σούπα παντζάρι με κρέμα σαφράν και άρωμα πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε την πιο εντυπωσιακή σούπα από παντζάρι με κρέμα σαφράν και άρωμα πορτοκάλι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!
Συστατικά
1 κιλό παντζάρια
1 σκ. σκόρδο
3-4 κλ. θυμάρι, φρέσκο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσα, ψιλοκομμένα
1 φλούδα, από 1 πορτοκάλι
1 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ. λευκό κρασί, φρουτώδες
500 γρ. ζωμό, κοτόπουλου
3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ