Crostini με μαρμελάδα, μπέικον και cranberries από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τραγανά crostini από γαλλική μπαγκέτα και συνοδέψτε τα με σπιτική μαρμελάδα με μπέικον και cranberries και ψητό κατσικίσιο τυρί.
Συστατικά
Για τη μαρμελάδα
250 γρ. μπέικον, κομμάτι
½ κρεμμύδι
1 κ.σ. ηλιέλαιο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
80 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. νερό
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com