Σούπα σελινόριζας με παξιμάδια λαδιού και απάκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Η τέλεια σούπα σελινόριζας με σπιτικά παξιμάδια λαδιού και απάκι από τον Άκη Πετρετζίκη. Το ιδανικό ορεκτικό για ένα επίσημο δείπνο ή ένα ελαφρύ γεύμα για μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
750 γρ. σελινόριζα
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό κρασί
1 κύβο κότας
800 γρ. νερό
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. μέλι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για τα παξιμάδια
220 γρ. νερό
8 γρ. ξηρή μαγιά
10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
10 γρ. αλάτι
Για τη σύνθεση
150 γρ. απάκι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ