Light σουτζουκάκια στον φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία παραδοσιακή συνταγή που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Και ό,τι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι!
Θα χρειαστείτε:
Για τα σουτζουκάκια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
1 αυγό, μεσαίο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 ½ κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. φύλλα δυόσμου
3 φέτες ψωμί ολικής, 120 γρ.
50 γρ. ελαιόλαδο
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Για τη σάλτσα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο κότας
300 γρ. νερό
Για το πλιγούρι
300 γρ. πλιγούρι
450 γρ. νερό, βραστό
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτα
ελαιόλαδο
ρίγανη, αποξηραμένη
φύλλα δυόσμου
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com