Pull-apart σκορδόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε τη συνταγή για το pull-apart σκορδόψωμο, το αφράτο και λαχταριστό ψωμί με αρωματικό βούτυρο και λιωμένο τυρί που μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Έγινε trend στα social media και είναι ιδανικό για βραδιές με φίλους!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
300 γρ. νερό, χλιαρό
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
600 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το μπολ
1 αυγό, μεσαίο
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
Για το σκορδοβούτυρο
1 σκόρδο, ολόκληρο το κεφάλι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
300 γρ. mix τυριών, τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
σκληρό αλεύρι, για τον πάγκο και τη φόρμα
βούτυρο, για τη φόρμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com