Σαρλότ από τον Άκη Πετρετζίκη!
Τέτοια γλυκά από την πρώτη μπουκιά, θα σας κερδίσουν τόσο που θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Δείτε παρακάτω τι χρειάζεστε για να φτιάξετε στο σπίτι αυτή τη μοναδική συνταγή:
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σπόρους
- 50 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 250 γρ. σαβαγιάρ
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 100 γρ. φρέσκα μούρα
Για το σερβίρισμα
- δυόσμο
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com