Κέικ πορτοκάλι 1-2-3-4 από τον Άκη Πετρετζίκη!
Η μέθοδος 1-2-3-4 που χρησιμοποιείται για την παρασκευή κάποιων κέικ σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μετρήστε γραμμάρια στα υλικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κεσεδάκι από το βούτυρο, το γιαούρτι ή κάποιο άλλο δοσομετρικό δοχείο που έχετε και με αυτό να μετρήσετε όλα τα υλικά.
Σε αυτήν την εκδοχή χρησιμοποιήστε το κεσεδάκι από το βούτυρο για να φτιάξετε το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ πορτοκάλι που δοκιμάσατε ποτέ!
Θα χρειαστείτε:
Για το κέικ
1 κεσεδάκι βούτυρο, 225 γρ. + έξτρα για τη φόρμα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 250 γρ.
2 κεσεδάκια κρυσταλλική ζάχαρη, 400 γρ.
3 κεσεδάκια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 500 γρ.
4 αυγά, μεσαία
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 βανιλίνες
σιμιγδάλι, για τη φόρμα
Για το γλάσο πορτοκαλιού
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
200 γρ. άχνη ζάχαρη
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com