Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία εύκολη συνταγή για σπιτική ζουμερή πορτοκαλόπιτα με φύλλο κανταΐφι και γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Θα χρειαστείτε:
Για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. νερό
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
50 γρ. μέλι
1-2 φύλλα αρμπαρόριζας
Για την πορτοκαλόπιτα
500 γρ. κανταΐφι
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά, μέτρια
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο ή σπορέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 βανιλίνες
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Για το σερβίρισμα
παγωτό
πορτοκάλι, σε φέτες
δυόσμο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com