Κις Λορέν με τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς να φτιάξετε κις Λορέν με τυρί κρέμα και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη. Η συνταγή για τη ζύμη είναι μια πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της κλασικής pâte brisée που χρησιμοποιείται ως βάση στην quiche Lorraine.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
½ πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
2 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
600 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. μπέικον, κομμάτι
2 αυγά, μεσαία
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
⅓ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
50 γρ. mix τυριών, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com