Φαλάφελ κοκκινιστά με ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς να φτιάξετε τη vegan και νηστίσιμη εκδοχή του Άκη Πετρετζίκη για τα αγαπημένα κοκκινιστά κεφτεδάκια με ρύζι! Αφράτα φαλάφελ με ρύζι και σάλτσα ντομάτας! Ιδανικό για χορτοφάγους και όσους νηστεύουν.
Για το ρύζι
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
400 γρ. νερό
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για τα φαλάφελ
300 γρ. φαλάφελ, κατεψυγμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. γεμάτο κύμινο
100 γρ. νερό
500 γρ. χυμό ντομάτας
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι
δυόσμο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ