Semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης από τον Άκη Πετρετζίκη
Στα ιταλικά η λέξη semifreddo σημαίνει "ημιπαγωμένο". Πρόκειται για ένα δροσερό επιδόρπιο το οποίο θυμίζει μους στην πιο παγωμένη εκδοχή της και παγωτό στην πιο ρευστή μορφή του και φτιάξτε το όπως ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 αυγό, μεσαίο
3 κρόκους, από μεσαία αβγά
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. κεράσια
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
κεράσια
φιστίκια Αιγίνης
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com