Ντολμαδάκια γιαλαντζί κοκκινιστά από τον Άκη Πετρετζίκη!
Δοκιμάστε την κοκκινιστή εκδοχή της αγαπημένης σας παραδοσιακής συνταγής για ντολμαδάκια γιαλαντζί! Το απόλυτο νηστίσιμο πιάτο που θα σας θυμίσει γεμιστά!
Θα χρειαστείτε:
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο, μέτριο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
300 γρ. ρύζι γλασέ
100 γρ. νερό
200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
½ ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
Για τη σύνθεση
250 γρ. αμπελόφυλλα, τρυφερά
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
λεμόνι, σε φέτες
μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com