Κρουασάν βουτύρου από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή βήμα-βήμα για τα κλασικά γαλλικά κρουασάν βουτύρου του Άκη Πετρετζίκη. Δείτε αναλυτικά το βίντεο της συνταγής και ακολουθήστε κατά γράμμα όλα τα στάδια!
Τα υλικά, που θα χρειαστείτε, είναι:
270 γρ. βούτυρο,
20 γρ. φρέσκια μαγιά
35 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. νερό, κρύο
380 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για τον πάγκο
8 γρ. αλάτι
1/2 κ.γ. ελαιόλαδο, για το μπολ
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. γάλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com