Σαρλότ με σοκολάτα και ελληνικό καφέ από τον Άκη Πετρετζίκη
Το γλυκό «Charlotte» φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αγγλία ως μια πουτίγκα μέσα σε ένα καλούπι από ψωμί!
Η πιο διάσημη παραλλαγή είναι μια σαρλότ μήλου με ψωμί και επικάλυψη τριμένης φρυγανιάς.
Συστατικά
Για το σιρόπι
200 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ. ελληνικό καφέ, σε ρόφημα χωρίς το κατακάθι
70 γρ. κονιάκ
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη μους λευκής σοκολάτας
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
2 κ.σ. νερό, κρύο
650 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. ελληνικό καφέ, σε ρόφημα χωρίς το κατακάθι
250 γρ. κουβερτούρα λευκή
150 γρ. κουβερτούρα
Δείτε τη συνταγή στο akispetretzikis.com