Κοτόπουλο με κόκκινο κάρι από τον Άκη Πετρετζίκη
Δοκιμάστε να φτιάξετε μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού ασιατικού πιάτου, κοτόπουλο με κάρι.
Με χειροποίητη πάστα από κόκκινο κάρι που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
Για την πάστα κάρι
⅓ κ.γ. κουρκουμά
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. κύμινο
1 σκ. σκόρδο
½ κρεμμύδι
½ κόκκινη πιπεριά
10 γρ. τζίντζερ
½ πιπεριά τσίλι
¼ ματσάκι κόλιανδρο, μονο τα κοτσάνια
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com